Medicul primar endocrinolog Silvia Măndăşescu, specialist în diabet zaharat, supraspecializat în sexologie şi boli osoase metabolice, doctor în medicină, este un exemplu de profesionist care îşi sacrifică viaţa pentru binele pacienţilor săi.
După zeci de ani de activitate în sistemul medical, medicul Silvia Măndăşescu a acceptat să împărtăşească, în exclusivitate pentru Ziarul de Roman, unele dintre experienţele sale. Este un medic etalon pentru Spitalul Roman, care a arătat disponibilitate la orice oră din zi şi din noapte pentru a-şi ajuta pacienţii în lupta lor contra bolii.
Îşi aminteşte cu zâmbetul pe buze startul ei în lumea medicală. “Cariera mea a început din perioada jocului cu păpuşile. La fel ca toate fetiţele, mi-am dorit şi eu să devin doctoriţă. Ulterior, mi-am consolidat dorinţa aceasta când am avut o intervenţie de rutină, de amigdalectomie, în Spitalul Vechi, când aveam 12 ani. Mi-a plăcut foarte mult spitalul, care atunci arăta foarte bine, cu aspectul lui de castel, având o formă impunătoare, şi distincţia halatului alb m-a învrăjbit. Mi-am dorit şi eu să pot lua decizii pentru vieţile pacienţilor”, povesteşte, cu mari emoţii, medicul Măndăşescu.
A susținut examen de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, după care a urmat secundariatul la Bucureşti, pregătirea profesională fiind sub girul unor profesori de elită. Și-a dorit foarte mult şi, spre norocul ei, a avut şansa de a se întoarce ca medic în oraşul natal- Roman. Aici, a lucrat mai întâi la Salvare, pentru că şi-a dorit întotdeauna să fie în mijlocul evenimentelor, şi nu doar tangentă la ele. Nu a rămas pe acel post foarte mult, pentru că, fiind singurul doctor pe salvare, a fost numită director al Serviciului de Ambulanţă, şi a considerat că era prea mult pentru o persoană de 24 de ani, cât avea pe atunci.
Întrucât avea o pasiune foarte mare pent