DISPUTĂ ÎNTRE GOOGLE ŞI EDITORII DE PRESĂ. Mai mulţi editori de presă europeni au cerut, ieri, Comisiei Europene să respingă cele mai recente propuneri făcute de Google. Compania americană este acuzată că a abuzat de poziţia sa dominantă de pe piaţă în ceea ce priveşte căutările pe internet şi publicitatea online, scrie Mediafax.
O treime din totalul asociaţiilor editorilor de presă europeni, în special germani, dar şi spanioli, olandezi, austrieci şi scandinavi, şi-au exprimat într-un comunicat comun nemulţumirea faţă de soluţiile propuse de Google, care “nu fac altceva decât să reducă şi mai mult concurenţa”.
Printre soluţiile propuse se află şi aceea potrivit căreia concurenţii Google vor trebui să câştige anumite licitaţii pentru a putea să apară mai bine plasaţi în pagina de rezultate generate de căutările online. Atunci când se lansează o căutare, “primele rezultate care vor apare vor rămâne rezervate serviciilor Google, iar următoarele nu vor fi ordonate în funcţie de pertinenţa lor, ci în funcţie de preţurile pe care operatorii de site-uri (concurente) vor fi dispuse să le plătească grupului Google”, se arată în comunicatul editorilor europeni.
Căutări pe internet: editorii de presă europeni îşi apără poziţia împotriva grupului Google
MANIPULARE LA O TELEVIZIUNE FRANCEZĂ. Televiziunea franceză TF1 a recunoscut ieri că a manipulat sunetul unui reportaj consacrat președintelui Francois Hollande și în care se dădea impresia că acesta a fost huiduit în momentul în care a ieșit din mașină, într-o vizită efectuată în 11 noiembrie, scrie HotNews.ro, care citează AFP.
Sunetul originar al huiduielilor la sosirea președintelui la Oyonnax (sud-est) în 11 noiembrie, a fost “cu stângăcie decalat cu 4 secunde” la imaginile prezentate la jurnalul de la ora 20,00 al TF1, a admis miercuri Catherine Nayl, director de informații al televiziunii