News Costurile la utilizarea bancomatelor pentru retragerea de numerar sunt mai mari în România faţă de alte ţări, a arătat, joi, preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.
"Dacă aterizezi la Aeroportul Otopeni din Bucureşti vezi cel puţin zece bancomate amplasate de bănci. Dacă te afli pe Aeroportul Heatrow de la Londra, vezi cel mult două ATM-uri, dacă nu chiar unul de la o singură bancă. Deci, nu trebuie să fii foarte inteligent ca să-ţi dai seama că în România costurile de retragere de numerar de la bancomatele băncilor sunt mult mai mari pentru posesorii de carduri', a spus preşedintele RZB citat de Capital.ro.
Potrivit Bankingnews.ro, deprinderea romanilor, nu tocmai inteleapta, de a folosi bani cash chiar si in conditiile in care sunt posesori de carduri este o adevarata mana cereasca pentru banci, care au posibilitatea sa se infrupte pe saturate si aproape nestingherite din buzunarul clientilor prin intermediul comisionului de retragere numerar de la ATM.
Taxa pe care o platesc clientii pentru fiecare tranzactie de retragere numerar de la ATM difera de la o institutie de credit la alta, cea la utilizata valoare fiind de 0,2%. Exista insa institutii de credit care nu aplica niciun comision pentru banii ridicati de la bancomat, fie din motive ce tin atingerea unui grad cat mai ridicat al satisfacerii clientilor sau de promovarea cardului, fie din motive ce tin strict de dezvoltarea portofoliului de utilizatori.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
News Costurile la utilizarea bancomatelor pentru retragerea de numerar sunt mai mari în România faţă de alte ţări, a arătat, joi, preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.
"Dacă aterizezi la Aeroportul Otopeni din Bucureşti vezi cel puţin zece bancomate amplasate de bănci. Dacă te afli pe Aeroportul Heatrow de la Londra, vezi cel mult d