Managerul SJU caută soluţii pentru a acoperi un deficit de 10 posturi, Colegiul Medicilor anunţând că de la începutul anului viitor nu-şi mai dă acordul ca medicii pensionari să presteze activitate în sistemul public.
Medicii care au împlinit vârsta de pensionare, dar lucrează încă în spitalele publice nu vor mai putea fi menţinuţi în activitate, Colegiul Medicilor anunţând angajatorii că s-a luat decizia ca avizul acestui for să nu se mai prelungească, după cum declară managerul celui mai mare spital din judeţ.
Andrei Iordache menţionează că în cursul acestei săptămâni a primit adresa forului profesional, astfel că de la începutul anului viitor ar intra sub incidenţa acestei hotărâri aproximativ 10 contracte semnate între Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi medici care au împlinit vârsta pensionării.
„Ni se menţionează că medicii cu vârsta de pensionare pot fi menţinuţi doar dacă spitalul face dovada că a scos posturile la concurs şi acestea nu s-au ocupat. Menţinerea acestor medici se făcea în baza unei cutume, iar părerea mea este că pentru un an, doi, trei mai putea fi prelungit acest sistem, până când se realizează schimbul de generaţii, pentru că noi avem 70 de rezidenţi care vor veni în spital în anii următori. Pe de o parte spunem că nu mai trebuie menţinuţi medicii pensionari, pe de altă parte blocăm accesul medicilor tineri să ajungă în posturi. Am avut de curând un concurs la psihiatrie, unde doi candidaţi au fost respinşi de acelaşi profesor care le-a dat Rezidenţiatul cu 9. Noi aveam nevoie să-i departajeze, pentru că nu-i puteam angaja pe amândoi, nu să ne lase fără medic!”, a declarat Iordache.
În cadrul SJU se asigură servicii cu medici pensionari sau care au împlinit vârsta de pensionare în secţiile Dermatologie, Psihiatrie, Alergologie şi Ginecologie. Unele dintre posturi nu au fost scoase la concurs, pen