Producătorul de cărămizi Cemacon a înregistrat în primele nouă luni o creştere de 34% a cifrei de afaceri până la 34,8 mil. lei (7,8 mil. euro), iar veniturile operaţionale au crescut cu 9%.
Vânzările cantitative ale producătorului au crescut cu 33%, iar profitabilitatea operaţională este de 21%. Pentru 2013, Cemacon îşi menţine ca obiectiv atingerea unei cote de piaţă de 16% la nivel naţional.
„Semnarea acordului de principiu privind restructurarea pachetului de credite bancare, care s-a întâmplat de curând, ne va permite să obţinem un bilanţ financiar echilibrat”, a declarat Liviu Stoleru, directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Cemacon.
Fabrica Cemacon de la Recea a funcţionat 11 luni, după ce anii trecuţi cel puţin trei luni activitatea de producţie era oprită. În contextul în care compania nu a produs pe stoc şi nu au fost realizate venituri aferente certificatelor energetice, profitul operaţional la nouă luni se situează la 7,6 milioane lei, cu o rată de 21%.
Rezultatul financiar la nouă luni continuă să fie negativ, sub influenţa costurilor cu dobânzile aferente pachetului de credite de peste 26 de milioane euro contractat de companie înainte de 2010. Nu se manifestă încă prevederile acordului de principiu semnat de acţionarii Cemacon, managementul companiei şi BCR în vederea restructurării creditelor deţinute de companie la BCR. Procesul ce se va implementa în următoarele luni va reduce datoria la 13 mil. euro.
Citeşte şi După doi ani de negocieri cu BCR, Cemacon s-a salvat de la faliment