Manifestarea culturală a adus un omagiu poetului vrâncean Constantin Ghiniţă, anul acesta comemorându-se 5 ani de la trecerea sa la cele veşnice, reunind, astfel, prieteni şi colaboratori, poeţi şi prozatori ce au evocat, cu nostalgie şi respect, personalitatea acestuia.
Activităţile Salonului au debutat printr-un „Dialog literar”, când scriitorii au vizitat elevii „la ei acasă”. Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” a fost gazdă pentru reprezentanţii USR, filiala Bacău, Gheorghe Andrei Neagu, de altfel şi redactor la revista „Oglinda literară”, şi Ştefania Oproescu. Şcoala Gimnazială Nr. 2 Mărăşeşti şi-a primit oaspeţii de seamă cu o expoziţie de pictură pe linguri de lemn, fiecare lingură „prezentându-şi” povestea printr-un text literar, moment oferit de elevii clasei a VII-a A, sub directa îndrumare a profesoarei de Limba şi literatura română, doctor Anca Opaiţ.
De altfel, scriitorii Constantin Ştefănescu, Mariana Viky Vârtosu, preşedinta Ligii Scriitorilor Români, filiala Vrancea, şi Constanţa Cornilă au fost impresionaţi de căldura cu care au fost primiţi în mijlocul elevilor, de interesul arătat de aceştia pentru opera lăsată posterităţii de poetul Ghiniţă, dar şi de momentul comemorativ Constantin Ghiniţă oferit de Dana Gheorghe, bibiotecara şcolii şi scriitoare la rându-i.
„Dialogul literar” a captivat publicul şcolar, oaspeţii citind şi recitând din propriile creaţii, dar şi răspunzând la întrebările curioase ale elevilor: „ Ce v-a determinat să scrieţi a doua carte?” sau „Aveţi un stilou sau pix cu o semnificaţie aparte?”, etc. La finalul întâlnirii, directoarea unităţii de învăţământ, Mirela Novetschi, a apreciat activitatea interactivă ca fiind una de mare interes cultural, invitând scriitorii să ia parte, şi cu alte ocazii, la activităţi alături de elevii şcolii. Foto Salonul Scriitorilor Vrânceni şi-a derulat o nouă ediţie
A do