Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au realizat, săptămânile trecute, o acțiune de control prin brutăriile din județ. Aceștia au verificat toți operatorii economici care produc și comercializează produse de panificația și patiserie.
Reprezentanții DSP Vrancea ne-au precizat că au verificat 27 de unități în care se produce pâine, în 22 dintre acestea constatându-se că sunt utilizaţi aditivi în prepararea produselor. Însă, în urma verificării a 39 de aditivi alimentari, inspectorii sanitari spun că 31 aveau buletine de analiză, dar restul de opt nu aveau declaraţia de conformitate însoţită de buletin de analize. În urma acțiunii de control, au fost date cinci avertismente, iar raportul de control a fost înaintat Ministerului Sănătății.
Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au realizat, săptămânile trecute, o acțiune de control prin brutăriile din județ. Aceștia au verificat toți operatorii economici care produc și comercializează produse de panificația și patiserie.
Reprezentanții DSP Vrancea ne-au precizat că au verificat 27 de unități în care se produce pâine, în 22 dintre acestea constatându-se că sunt utilizaţi aditivi în prepararea produselor. Însă, în urma verificării a 39 de aditivi alimentari, inspectorii sanitari spun că 31 aveau buletine de analiză, dar restul de opt nu aveau declaraţia de conformitate însoţită de buletin de analize. În urma acțiunii de control, au fost date cinci avertismente, iar raportul de control a fost înaintat Ministerului Sănătății.