M-am intalnit cu Dan Schwartz la Zen Sushi, unul dintre cele mai bune restaurante de sushi din Bucuresti, el fiind un impatimit al bucatariei japoneze.
Inca nu a ajuns in Japonia, dar pana la la momentul de fata cel mai bun restaurant de sushi l-a gasit in Statele Unite, tara de care este foarte atasat intrucat a invatat taxe la Harvard acum "multa vreme".
"Sunt atasat de America si pentru ca sunt iubitor de jazz si in perioada comunista SUA reprezenta o speranta pentru multi dintre romani", a adaugat Dan Schwartz.
"Acum aplic in companie ceea ce am invatat in America in ceea ce priveste guvernanta corporativa. Cand am fost evaluat de catre RSM ca sa fim admisi in reteaua lor a contat foarte mult faptul ca aveam un cod de conduita deprins in urma educatiei din SUA", a completat Schwartz.
El si-a adus aminte de "o zi perfecta" petrecut acum ceva vreme in State, incununata de o seara in care a descoperit si a savurat cel mai bun meniu de sushi.
"Am mancat in America cred ca cel mai bun sushi din viata mea. La prima vedere restaurantul parea un fel de supermarket sau un mall, dar pana la urma s-a dovedit a fi un restaurant japonez pe doua etaje si cu atatea feluri de mancare incat nu cred ca un japonez ar fi dorit ceva si nu gasea. Recunosc ca nu am mancat in viata mea un peste mai bun. Am stat acolo o ora si jumatate pentru ca erau portii americanesti. A fost foarte placut si civilizat. Chelnerita venea din cand in cand sa te intrebe cum te simti, daca mancarea este ok, asa cum se intampla de obicei in America, pentru ca ei traiesc doar din bacsisul tau, acesta fiind trecut pe nota de plata", spune Dan Schwartz.
Sistemul de repartitie l-a "ghidat" spre cariera de contabil
Schwartz a facut facultatea de comert si economie din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. In timpul studentiei a lucrat ca receptioner intr-un hotel