Consiliile judeţene din Hunedoara şi Caraş-Severin nu au reuşit să se sincronizeze atunci când s-au apucat de realizarea unei noi legături rutiere între cele două judeţe. Drumul se termina in mijlocul padurii
CLICK PE COLAJUL DE MAI JOS PENTRU A ACCESA GALERIA FOTO:
CJ Hunedoara a reuşit să facă rost de bani pentru 30 de kilometri de drum nou-nouţ, în timp ce gospodarii judeţului Caraş au fost nevoiţi să îndrepte resursele financiare spre alte obiective de acest gen.
FOTO evz.ro
Drumului Judeţean 687 D – Teliuc – Topliţa – Lunca Cernii
Finanţarea CJ Hunedoara provenea însă din fonduri europene, astfel că lucrarea trebuia executată. Aşa se face că un drum care a costat aproximativ 23 de milioane de euro se termină brusc, la marginea unei păduri.
Drum de interes local, cu potenţial naţional
Modernizarea Drumului Judeţean 687 D – Teliuc – Topliţa – Lunca Cernii scoate din izolare şapte sate şi mai bine de 2000 de locuitori. Acesta a fost principalul scop al reabilitării sale. În plus, favorizează valorificarea potenţialului turistic uriaş pe care îl are Ţinutul Pădurenilor.
Dacă tot s-au apucat de proiect, şefii de la CJ Hunedoara s-au gândit să ducă drumul cu trei kilometri mai în sus de ultima localitate din comuna Lunca Cernii, până la limita cu judeţul Caraş – Severin. De fapt, vechile drumuri de aici uneau Rusca Montană şi Ruşchiţa (judeţul Caraş) de Lunca Cernii. Ele mai pot fi parcurse acum doar cu pasul, ori cu căruţa.
Hunedorenii s-au apucat de lucrare în 2009 şi au tăiat panglica inaugurală în urmă cu o săptămână. Au rezultat 30 de kilometri de drum, cu parapeţi şi diguri pe kilometri întregi, zeci de poduri şi podeţe reabilitate ori înlocuite, plus un semafor alimentat cu energie solară. Cei din Caraş-Severin au rămas la stadiul studiilor de fezabilitate.