Peste 5.500 de elevi şi preşcolari din judeţul Iaşi au donat alimente din dorinţa de a sprijini persoane aflate în situaţii financiare dificile. Legume şi fructe în cantitate totală de aproximativ 14.500 de kilograme, 266 de kilograme de făină albă, mălai, paste făinoase, 47 de litri de ulei, 16 borcane cu zacuscă, 13 kilograme de orez, 12 kilograme de zahăr, 74 de borcane de compot, dulceaţă şi gem, dulciuri, precum şi bani – toate acestea au fost strânse de-a lungul unei săptămâni. Apelul a fost lansat în cadrul campaniei „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, integrată în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC). După acţiunea de colectare, alimentele au fost donate unor familii cu situaţie materială precară, elevilor cu dizabilităţi şi bătrânilor din instituţii de ocrotire socială. În total, 3.658 de persoane au beneficiat de rezultatele campaniei.
“Scopul campaniei este de a sensibiliza elevii şi profesorii cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente. Prin acest demers, se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea”, a subliniat inspectorul şcolar Gabriela Raus, coordonator judeţean SNAC. Faţă de anul trecut, cantitatea de fructe şi legume donate a crescut cu 40%. Totodată, a crescut şi numărul beneficiarilor, cu 70%.
Peste 5.500 de elevi şi preşcolari din judeţul Iaşi au donat alimente din dorinţa de a sprijini persoane aflate în situaţii financiare dificile. Legume şi fructe în cantitate totală de aproximativ 14.500 de kilograme, 266 de kilograme de făină albă, mălai, paste făinoase, 47 de litri de ulei, 16 borcane cu zacuscă, 13 kilograme de orez, 12 kilograme de zahăr, 74 de borcane de compot, dulceaţă şi gem, du