Alegerea noii structuri de conducere, a făcut ca asociaţia studenţilor în drept, ELSA să devină mult mai activă. După întâlnirea cu avocatul Răzvan Doseanu a urmat o dezbatere cu doi jurnalişti, un politician şi un avocat, pe tema „Mass-media vs. Dreptul la viaţă privată”. Discuţiile s-au dovedit a fi interesante datorită prezentării unor cazuri concrete în care au fost implicaţi jurnalişti.
Evenimentul s-a desfăşurat la Facultatea de Drept, joi, 14 noiembrie, avându-i printre participanţi pe prefectul Claudiu Pop, avocatul Mircea Ursuţa şi jurnaliştii Florin Ciucaş – redactorul şef al săptămânalului Bihoreanul şi Ana Maria Georgescu, moderator al emisiunii „Turist acasă” de pe Digi 24 Oradea.
Ana Maria Georgescu le-a vorbit studenţilor atât despre postura de vedetă urmărită de paparazzi cât şi despre jurnalismul pe care îl face împreună cu colegii de la staţia locală a Digi 24.
a spus Ana Maria Georgescu care a vorbit şi despre faptul că din postura de artist a simţit pe pielea ei ce înseamnă să îţi fie invadat spaţiul privat şi să fii vânat de paparazzi.
Avocatul Mircea Ursuţa a făcut un scurt istoric al legilor referitoare la imaginea publică amintind că înainte de anul 2000 pentru insultă sau calomnie, jurnaliştii se puteau alege cu dosar penal.
a spus avocatul Mircea Ursuţa.
Despre lezarea imaginii personalităţilor publice a vorbit şi prefectul Claudiu Pop care a explicat că presă este un fel de „rău necesar”.
a spus Claudiu Pop care a mai adăugat că nu consideră normal că unii jurnalişti devin peste noapte militanţi şi nu trag o linie între meseria lor şi acestea activităţi.
Discuţia a devenit şi mai animată atunci când redactorul-şef al săptămânalului Bihoreanul a prezentat cazul fostului judecător din Marghita, Nicolae Pălcuţ, cerând şi opinia studenţilor.
Judecătorul a fost filmat în anul 2003, în timp