Iluminatul public şi al instituţiilor din subordinea primăriei va fi asigurat prin energie verde
Comuna Ion Corvin a fost, vineri, gazda lansării proiectului „Eficientizarea consumului de energie electrică pentru comuna Ion Corvin”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei, prin Departamentul de Energie. Perioada de implementare este de 18 luni, în tot acest timp, managerii de proiect urmând să monitorizeze fiecare etapă din programul administraţiei locale, coordonată de către primarul Dumitru Nedea, de a asigura un suport energetic mai ieftin pentru cetăţenii comunei.
Obiectivele proiectului le reprezintă diversificarea surselor de producere a energiei electrice, prin construirea şi instalarea unui sistem eolian pentru producerea energiei electrice de 200 kw şi a unei instalaţii de producere a biogazului de 100 de metri cubi. „Urmărim reducerea costurilor cu energia electrică necesară instituţiilor publice şi iluminatul stradal din comună, economii ce urmează să fie direcţionate către alte proiecte de dezvoltare locală pe care noi le derulăm în această perioadă. De asemenea, este important să precizez şi că prin finalizarea acestui proiect vor fi create noi locuri de muncă şi, după cum bine ştim, sunt mulţi cei care au nevoie de un loc de muncă. De altfel, crearea de noi locuri de muncă prin realizarea noilor capacităţi de producere a energiei electrice reprezintă prioritate pentru noi, aşa încât cetăţeni din localitate să aibă parte de beneficiile derulării de proiecte cu bani de la Uniunea Europeană”, a declarat primarul Dumitru Nedea în cadrul conferinţei de lansare a proiectului.
Edilul a explicat, în detaliu, ce presupune derularea acestui proiect în localitatea pe care o coordonează: „Instalaţia eoliană ce urmează a fi amplasată va fi folosită pentru a trans