Desfiinţarea finanţelor publice în patru oraşe din judeţ, precum şi a trezoreriilor de către a creat un disconfort major în rândul cetăţenilor, plătitori de taxe şi impozite. Printr-o nouă măsură aberantă, acum se doreşte ca unităţile administrativ teritoriale să încaseze impozitul pe venitul agricol, care până acum era colectat de către direcţiile finanțelor publice.
Concret, primăriile au fost informate că pot încasa de la cetăţeni impozitul şi contribuţiile aferente veni- turilor din activităţi agricole. În varianta în care aceste impozite se vor plăti la primării, conform procedurilor de încasare, cetăţenii vor fi nevoiţi să se prezinte la casieria primăriei de două-trei ori până vor ajunge să şi plătească suma datorată. „Prin aplicarea acestei măsuri nu se va simplifica sub nicio formă modalitatea de plată a taxelor. Dimpotrivă, vorbim de o procedură care trebuie respectată, de paşi care trebuie parcurşi, care nu fac decât să îi plimbe pe cetăţeni de la un ghişeu la altul“, susţine Petru Antal, primarul oraşului Pecica, care adaugă: „Pe lângă faptul ca nu avem personal suficient în Primărie, ne confruntăm cu proceduri noi, raportări, transportul banilor către Arad ni se mai trasează încă o responsabilitate.Toate acestea conduc la costuri suplimentare, care trebuie suportate din bugetul propriu“.
La acest moment a mai apărut o problemă la nivelul celor patru oraşe şi localităţilor care au aparţinut de aceste administraţii financiare, oamenii nu au primit deciziile de impunere, iar acum se cumulează penalităţi pentru fiecare cetăţean care nu s-a prezentat să îşi plătească impozitul.
(G.C.)
Desfiinţarea finanţelor publice în patru oraşe din judeţ, precum şi a trezoreriilor de către a creat un disconfort major în rândul cetăţenilor, plătitori de taxe şi impozite. Printr-o nouă măsură aberantă, acum se doreşte ca unităţile admini