Emil Racoviță este sărbătorit azi de GOOGLE, la 145 de ani de la naştere. Unul dintre cei mai mari savanţi români, Emil Racoviță este cunoscut şi pentru participarea sa la expediţia antarctică efectuată la bordul navei Belgica.
La vârsta de numai 25 de ani, Emil Racoviță este ales membru al Societății zoologice din Franța, potrivit Wikipedia. Este recomandat (1897) să participe ca naturalist al Expediției antarctice belgiene (1897-1899) la bordul navei Belgica, condusă de Adrien de Gerlache.
Această expediție, care pornește din Anvers la 10 august 1897, avea un caracter internațional, pe lângă belgieni, la ea participând și norvegianul Roald Amundsen ca ofițer secund, medicul american Frederick Cook, meterologul polonez Antoine Dobrowolski și geologul Henryk Arctowski.
Emil Racoviță s-a născut în urmă cu 145 de ani şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi savanţi români, primul român care a ajuns în Antaractica. În 1899 Emil Racoviță participă la expediţia întreprinsă de vasul "Belgica" în Antarctica. În 1920, la Universitatea din Cluj, organizează primul Institut de Speologie din lume. Emil Racoviţă este omagiat de Google cu un doodle tematic.
Emil Racoviţă a devenit el naturalistul expediţiei antarctice belgiene, organizate şi conduse de locotenentul de marină Adrien de Gerlache de Gomery şi desfăşurate la bordul vasului „Belgica” între 1897 şi 1899 .
Ea a fost cea dintâi care a avut ca obiectiv nu descoperirea de pământuri încă necunoscute, ci efectuarea unor cercetări şi observaţii ştiinţifice complexe, şi tot cea dintâi care a petrecut o întreagă iarnă polară în mijlocul banchizei australe. Pentru a înfăptui acest program, 19 oameni, printre care şi Emil Racoviţă, s-au urcat pe o corabie care, măsurând doar 32 m în lungime şi 6,5 m în lăţime, era cu adevărat o simplă „coajă de nucă”, în trăinicia căreia ei trebuiau să se