Trimis în judecată pentru că ar fi fraudat Referendumul de demitere a Preşedintelui, el nu a venit la primul termen al propriului proces. Alţi 59 de colegi de dosar au depus cerere de amânare. Cu toţii au zis că n-au avocat. Sursa: NICU DÎRDÎIAC
1 /.
Dacă trecea ieri pe la Curtea Militară de Apel, Dragnea s-ar fi întâlnit cu colegul de Parlament Miron Mitrea. Şi el a avut proces şi a cerut tot o amânare pe motiv că nu s-a înţeles cu avocaţii la preţ. Lipsa sălilor de judecată a condus la luarea unei soluţii de compromis. Unele procese de la Instanţa Supremă se judecă în sala Curţii de Apel Militare.
Mitrea a ajuns la ora fixată şi, ca un important ales al poporului, a intrat direct cu Mercedesul în curtea instanţei, loc unde au voie cu maşina numai câteva personaje alese pe criterii neştiute. Greaua poartă de fier s-a deschis ca la semn şi jandarmii au luat regulamentara poziţie de drepţi. Fostul ministru a coborât şi s-a pus pe aşteptat. După jumătate de oră, urma să plece cu o amânare în buzunar, deoarece avocaţii i-au cerut cam mult şi că mai trebuie să mai negocieze.
Amânare de succes
Prins probabil în programul încărcat, Liviu Dragnea nu s-a prezentat în faţa judecătorilor de la Instanţa Supremă. Au venit, în schimb, tocmai din Ţigăneşti, judeţul Teleorman, 12 inculpaţi din dosarul "Referendumul fraudat".
Au vrut să ceară cu gura lor un nou termen de judecată pe motiv că n-au avut timp să-şi angajeze avocaţi şi că apărarea din oficiu nu le convine. Îmbrăcaţi sport, au intrat toţi odată în sală, înainte de ora stabilită, şi au rămas muţi de admiraţie când au dat cu ochii de costumul lui Mitrea. După apel, inculpaţii s-au prezentat, pe rând, şi au cerut amânare. Notă discordantă a făcut o femeie din Vrancea, parte vătămată în proces. A cerut să fie transformată în martor. Spune că nu are pretenţii, este o femeie simplă şi n-ar mai