O interconectare între cele două judeţe este foarte importantă atât pentru dezvoltarea economică a celor două zone, cât şi a turismului, este de părere noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Werner Hans Lauk
Ţinând cont că în Braşov activează o serie de societăţi cu capital german, iar zona are o puternică tradiţiei săsească, una dintre primele vizite în teritoriu ale noului Ambasador al Germaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Werner Hans Lauk, a fost la poalele Tâmpei. Acesta s-a întâlnit, pentru început, cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, dar şi cu cei ai Prefecturii, urmând ca în cursul zilei de astăzi să viziteze şi mai multe firme cu capital german, care îşi desfăşoară activitatea în Braşov, dar şi şcolile cu profil în limba germană.
Excelenţa Sa s-a întâlnit cu primarul George Scripcaru, pentru a discuta oportunităţi de colaborare între Germania şi Braşov. Între subiectele de interes s-au numărat investiţiile germane la Braşov, oportunităţile pe care Braşovul le oferă din punct de vedere turistic, dar şi Şcoala Profesională Germană Kronstadt sau Festivalul Musica Coronensis, la care Excelenţa Sa a participat în cadrul unei vizite neoficiale. Unul dintre aspectele subliniat de ambasador şi pentru care acesta şi-a manifestat întreaga susţinere a fost necesitatea interconectării Braşovului cu Sibiu şi Bucureşti, printr-un drum expres sau autostradă, acest subiect fiind important „nu numai din punct de vedere economic şi industrial, ci şi cultural şi turistic”. Reprezentanţii români i-au solicitat de altfel sprijinul la nivel guvernamental pentru drumul expres Miercurea Ciuc - Sfântu Gheorghe - Braşov - Sibiu şi pentru realizarea autostrăzii Bucureşti -Ploieşti - Braşov - Sibiu.
Drumurile expres ar dezvolta zona
„Astăzi am făcut în primul rând un bilanţ al lucrurilor care funcţionează foarte bine la