Un organism modificat genetic este cel al cărui material genetic a fost alterat cu ajutorul tehnicilor de inginerie genetică. Printre ele se află şi micro-organismele, ca bacteriile, dar şi insecte, plante, peşti şi mamifere. Modificarea genetică a unor animale s-a făcut, iniţial, pentru folosul oamenilor.
1. Puii fără pene şi imuni la gripa aviară
Pare o glumă, dar puii fără pene există. Oamenii de ştiinţă din Israel au creat un prototip al unei noi rase de găini fără pene. Beneficiile acestei rase sunt multe: poţi economisi timp când găteşti, pentru că nu mai trebuie jumuliţi puii, plus că sunt mult mai „ecologici“. De fapt, se reduc semnificativ costurile creşterii acestor găini. Cercetătorii susţin că puii fără pene sunt extrem de siguri din punct de vedere al sănătăţii, pentru că reprezintă, pur şi simplu, combinarea a două rase de găini, dintre care una este „gât golaş“.
În ciuda numeroaselor beneficii pe care le oferă puii fără pene, există totuşi şi anumite lucruri de luat în considerare: mama natură nu ar fi creat penele pe găini, dacă ar fi crezut că sunt inutile. Penele protejează găinile de paraziţi, de temperaturile extreme, plus că un cocoş mult prea zelos poate răni serios o găină atunci când se împerechează, notează „Amazing Beautiful World“.
2. Pisicile şi câinii hipoalergenici
Ce te faci dacă iubeşti pisicile (sau câinii), însă eşti extrem de alergic la ele? Ai putea să te mulţumeşti cu sistemul tău imunitar mai puţin eficient şi să-ţi cumperi un peştişor exotic. Dar ai putea să-ţi cumperi şi un animal de casă hipoalergenic.
FOTO Arhivă
O companie numită „Lifestyle Pets“ susţine că este în stare să „producă“ animale de casă hipoalergenice, prin selectarea acelora care au, în mod natural, trăsături genetice speciale, şi prin înmulţirea lor. Grupul de pisici şi