10 fotbalişti legendari ai echipei naţionale, cu prezenţe la cel puţin un Campionat Mondial, au acceptat provocarea „Adevărul” de a vorbi despre mândria participării la un turneu final şi au oferit sfaturi pentru Piţurcă şi „tricolori”.
Cei 10 foşti mari internaţionali au răspuns la aceleaşi 3 întrebări: 1. Ce înseamnă să-ţi reprezinţi ţara la un Campionat Mondial? 2. Cum ar trebui abordată partida cu Grecia? şi 3. Ce jucător român poate face diferenţa în „dubla” cu Grecia?
Gabi Balint (1990)
1.E un vis pe care orice fotbalist îl are. E maxim ce poţi să-ţi doreşti, să joci la un Campionat Mondial.
2. Cu maximă prudenţă, pentru că ce contează cel mai mult e rezultatul. Nu avem cea mai valoroasă sau cea mai talentată generaţie, dar cred că Piţurcă are soluţii tactice, va pregăti bine meciul şi va pune pe tarabă cea mai bună marfă.
3. Nu mai e un jucător care să facă diferenţa, cum era Hagi, decisive vor fi echipa şi disciplina tactică.
Dănuţ Lupu (1990)
1.E un lucru extraordinar. La Mondialul din 90 am avut cele mai mari emoţii din cariera mea. Din păcate, noi ne tot chinuim în ultimii ani să ajungem iar în lumea bună.
2. Să facem un meci şi un rezultat bun la Atena, pentru că la Bucureşti va fi o presiune mare pe umerii jucătorilor şi o tensiune extraordinară. Noi am avut Generaţia de Aur care n-a câştigat nimic, dar grecii au un Campionat European în palmares, sunt mai experiemntaţi la astfel de meciuri.
3. Îmi doresc să văd un 11 ca un 1. Toţi pentru unul şi unul pentru toţi. Doar fiind uniţi am câştigat câte un meci, pentru că n-avem un jucător care să decidă de unul singur calificarea.
Iosif Rotariu (1990)
1.Este visul oricărui jucător, o satisfacţie supremă, o împlinire. În plus, e sentimentul de responsabilitate faţă de cei din ţară, care investesc emoţional în tine.
2. Cu precauţie