Scris de Călin Corpaş - După marşurile Roşia Montană şi marşul studenţilor, a venit rândul angajaţilor OTL să-şi exprime nemulţumirile în mişcare.
Circa 200 de angajaţi ai OTL au mărşăluit joi după-amiază, de la sediul societăţii, din strada Atelierelor, până în faţa Primăriei. Această manifestare de protest este cauzată, spun ei, de neacordarea drepturilor salariale actualizate cu inflaţia, prevăzute în contractul-cadru, dar şi de subfinanţarea societăţii locale de transport de către Primărie.
„Funcţionăm după prevederi legale sau după bunul plac al autorităţilor locale?”, a fost un banner afişat de protestatari. Pe un altul apărea îndemnul: „Nu folosiţi transportul local în scop electoral”. Ambele mesaje erau transmise aleşilor locali.
Ajunşi în faţa Primăriei, în jurul orei 16:15, angajaţii OTL au început să scandeze. „Mai întâi de toate, vrem legalitate”, iar un alt îndemn adresat aleşilor locali a fost „Nu vă ascundeţi, laşilor!”. De altfel, angajaţii OTL nu s-au sfiit să-i numească pe cei care conduc societatea şi oraşul „mafioţi” şi „mincinoşi”.
Cum protestul era anunţat până la ora 16:30, liderul sindical Virgil Mânz le-a cerut colegilor săi să se disperseze. „Manifestul şi marşul nostru a avut efect, fiţi convinşi”, le-a transmis acesta, moment în care, de la o altă portavoce s-a auzit un mesaj pentru primar: „O să revenim, domnule Bolojan!”.
„Şi-altă dată, o s-o facem şi mai lată”, a fost scandarea de încheiere a angajaţilor OTL.Neajunsuri salariale
Salariaţii societăţii de transport cer ajustarea veniturilor salariale indexate cu inflaţia, prevăzute în contractul-cadru: 3,7%, în luna iunie, respectiv o creştere salarială suplimentară de 2-10%, în lunile octombrie sau noiembrie. De asemenea, nemulţumiţii solicită oprirea subfinanţării OTL de către municipalitate, prin neplata subvenţiilor pentru curse. Aceştia vorbesc de curse