Anghinarea
Alături de multe efecte binefăcătoare, este de ajutor pentru scăderea în greutate, fiindcă diminuează zahărul din sânge, are efecte puternic detoxifiante şi diuretice (de eliminare a apei în exces din ţesuturi), de asemenea, scade pofta de alimente dulci.
Pentru prepararea ceaiului, se toarnă 500 ml de apă clocotită peste o lingură de frunze mărunţite, se lasă la infuzat 15-20 minute acoperit. O jumătate din cantitatea de ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol, iar restul în cursul zilei, înainte de mese. Este bine ca tratamentul să se facă progresiv, începând cu doze mici în primele zile, ca apoi să se crească treptat.
Mătasea porumbului
Pe lângă faptul că este un produs diuretic confirmat, este şi un mijloc de slăbire eficace şi inofensiv. Se ia la fiecare 2-3 ore câte 1 lingură de ceai de mătasea porumbului, preparat astfel: se opăreşte 1 linguriţă cu vârf de mătase cu 1/4 litru de apă clocotită. Se pune capac şi se lasă la infuzat 15 minute.
Ienupărul
Pentru scăderea în greutate şi eliminarea apei în exces din ţesuturi (cu care se confruntă cei care au multe kilograme în plus), ienupărul este o plantă-minune. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de fructe de ienupăr la 200 ml de apă. Se recomandă câte 3-4 linguri de infuzie, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Diminuează apetitul exagerat şi stimulează digestia şi eliminarea.
Păpădia
Este unul dintre cele mai eficiente ceaiuri în combaterea obezităţii, conţine substanţe importante pentru reglarea tulburărilor de metabolism. Se consumă sub formă de salate din frunze proaspete, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese sau sub formă de infuzie. Se beau 3 căni de ceai pe zi, preparat din 2 linguriţe de păpădie la 200 ml de apă.
Cicoarea
Cercetări recente au demonstrat