Ieri a început Postul Naşterii Domnului. Perioada rămasă până la Crăciun este marcată, pe lângă abţinerea de la mâncărurile „de dulce”, de rugăciuni şi fapte bune.
Postul Crăciunului este deosebit de important în religia ortodoxă, deoarece îi pregăteşte pe creştini pentru primirea Mântuitorului Iisus, întărind trupul şi curăţând sufletul.
Timp de 40 de zile, cei care postesc renunţă la a mai folosi în alimentaţie produse animaliere. În plus, miercurea şi vinerea nu se găteşte cu ulei şi nu se bea vin. Se pot consuma, însă, legume şi fructe, orice produs din soia, halva, fulgi de orice fel, orz, ovăz, porumb, fructe uscate, biscuiţi, zacuscă.
Atenţie, însă, şi la produsele care, sub denumirea de produse de post, ascund ingrediente care fac mai mult rău decât bine. În categoria produselor nocive intră pateurile vegetale şi „mezelurile” sau şniţelul de post, din cauza conţinutului mare de „E-uri”.
Ieri a început Postul Naşterii Domnului. Perioada rămasă până la Crăciun este marcată, pe lângă abţinerea de la mâncărurile „de dulce”, de rugăciuni şi fapte bune.
Postul Crăciunului este deosebit de important în religia ortodoxă, deoarece îi pregăteşte pe creştini pentru primirea Mântuitorului Iisus, întărind trupul şi curăţând sufletul.
Timp de 40 de zile, cei care postesc renunţă la a mai folosi în alimentaţie produse animaliere. În plus, miercurea şi vinerea nu se găteşte cu ulei şi nu se bea vin. Se pot consuma, însă, legume şi fructe, orice produs din soia, halva, fulgi de orice fel, orz, ovăz, porumb, fructe uscate, biscuiţi, zacuscă.
Atenţie, însă, şi la produsele care, sub denumirea de produse de post, ascund ingrediente care fac mai mult rău decât bine. În categoria produselor nocive intră pateurile vegetale şi „mezelurile” sau şniţelul de post, din cauza conţinutului mare de „E-uri”.
@N_P