Scris de Valentin Rusu - Sindicaliştii din cel mai vestic judeţ al ţării s-au întâlnit cu parlamentarii de Timiş. Nu au venit foarte mulţi aleşi care îi decid în Parlamentul României, au fost numai cinci. Sindicaliştii şi-au vărsat năduful, iar parlamentarii i-au ascultat. Şi au promis… Şi se va face o listă cu probeme. Apoi…. nimic.
„Reprezentăm circa 20.000 de salariaţi din Timiş. Revendicările noastre, în mare măsură, sunt legate de aodptarea unor iniţiative legislative, modificarea unor legi. Dumneavoastră sunteţi aleşii noştri. Noi suntem o parte din electorat şi oamenii pe care-i reprzentăm la fel, suntem cei care am crezut şi încă mai credem că ceea ce ne-aţi promis în campania electorală se va transforma în fapt. Noi venim şi vă cerem sprijinul. Hai să încercăm ceva. Modificarea ţine de voinţă politică”, a spus Ştefan Gogoşanu, liderul Cartel Alfa Timiş.
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare şi chiar de modul în care sunt respectate drepturile salariaţilor. O chestiune arzătoare este procentul între salariul minim pe economie şi salariul mediu, care în Europa tinde spre 50 la sută şi va ajunge chiar la 60 la sută, iar la noi acest procent este undeva la 30 la sută. La dezbatere au luat parte ministrul Maria Grapini (deputat PC), parlamentarii Ion Răducanu (UNPR), Dorel Covaci, Sorin Stragea (PSD), Ioan Iovescu (PP-DD), prefectul de Timiş Eugen Dogariu, subprefectul de Timiş Liliana Oneţ şi preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. „Când vi la guvernare operezi cu reflexele din urmă. România are creştere economică cu 2,16%, cu producţia industrială, din 2008 până acum România are cel mai mare PIB realizat. A trebuit să facem nişte plăţi, s-au plătit arierate în sănătate – 2,6 miliarde lei, 1 miliard la autorităţile locale, salariile bugetarilor au crescut cu 25%, salariul minim a crescut cu 15 % şi va mai creşte. Decât o strategie de creşt