1.200 de femei din toată ţara au participat, la Timişoara, în ultimii trei ani, la un program finanţat din fonduri europene, în cadrul căruia au fost sprijinite să-şi deschidă o afacere, dar şi să avanseze în carieră. Participantele de toate vârstele la Şcoala Naţională a Femeilor Manager au fost încurajate chiar să vină cu idei de afaceri, iar cele mai bune propuneri au fost premiate, astăzi, la finalul programului. Majoritatea femeilor îşi doresc să-şi deschidă o firmă în domeniul educaţiei, sănătăţii sau al alimentaţiei publice. Ilona Mihăieş, unul dintre formatorii profesionali care le-au instruit pe femeile înscrise, a explicat faptul că participantele ar vrea să-şi deschidă creşe sau grădiniţe, dar şi azile, cafenele sau cabinete de consultanţă juridică.
Totuşi, au existat şi câteva idei surpriză la care participantele s-au gândit că le-ar putea aduce profit, şi anume o şcoală de somelieri, fermă de râme, fabrică în care să se producă lenjerie pentru sicrie, fermă de lipitori medicinale sau şcoală de supravieţuire a femeilor în natură. Mai mult, femeile viitoare manager intenţionează să pună în practică şi alte proiecte năstruşnice, cum ar fi o cafenea care să găzduiască şi pisicile abandonate, care pot fi adoptate de clienţi, sau să se orienteze spre afacerile cu câini. Adela Dinu, directorul executiv al Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România, care a iniţiat acest proiect, este încrezătoare că cel puţin 100 din cele 1.200 de idei de afaceri vor putea fi puse în practică. Şcoala Naţională a Femeilor Manager este singurul program din România de formare profesională în domeniul managementului şi antreprenoriatului. Până în acest moment, 30 de activităţi independente au fost deja iniţiate.
1.200 de femei din toată ţara au participat, la Timişoara, în ultimii trei ani, la un program finanţat din fonduri europene, în cadrul căruia