• medicii îi sfătuiesc pe nemteni să aibă grijă la ce mănîncă în această perioadă ca să nu ajungă la spital • „Evitati produsele de post din magazine“, spun doctorii • Postul înaintea marilor sărbători religioase este un prilej de purificare spirituală, dar si de detoxifiere a organismului, deoarece nu se consumă timp de mai multe săptămîni produse de origine animală. Ieri a început Postul Crăciunului care se va încheia pe 24 decembrie. Timp de 40 de zile, credinciosii pot mînca doar produse vegetale, fără carne si produse lactate, cu exceptia dezlegărilor, atunci fiind permis consumul de peste. Acest post este mai usor decît cel al Pastelui, dar cu sigurantă că unii vor avea probleme de sănătate ca urmare a respectării stricte a rînduielilor bisericesti. An de an în perioade de acest gen au ajuns la medici multi pacienti slăbiti de post, ori cu probleme digestive serioase. Tocmai de aceea doctorii îi stuiesc pe oameni să fie atenti la preparatele de post care abundă pe rafturile magazinelor, deoarece pot avea un efect negativ asupra sănătătii. Ei recomandă să alegem mîncarea gătită în casă, fructele si legumele. „Produsele de post pot avea influente negative asupra organismului. Cei care tin post trebuie să citească etichetele deoarece aceste alimente contin acele E-uri concentrate în coloranti, arome si îndulcitori, care pot avea efect toxic asupra organismului. Mai exact, E20 rosu carmin cu efect toxic sau fosfatii, nitritii, cu efect toxic asupra functiei renale sau substantele aromate, îndulcitorii chimici si substantele conservate care produc dezechilibrul florei colonice. Produsele din carne pot fi înlocuite cu pîine integrală, cartofi, orez, spanac, alune, mazăre, tofu, nuci si migdale. Cel mai indicat este să se gătească în casă, pentru că doar asa putem avea o alimentatie sănătoasă, pe lîngă purificarea spirituală. De asemenea, le-am recomandat mereu pacien