Un bucătar de 44 de ani, din Dorohoi, creează aranjamente florale din legume şi fructe sau reproduce peisaje cu ajutorul acestora.
Daniela Barabasa a povestit că şi-a descoperit acest talent în urmă cu trei ani, când, încercând să înfrumuseţeze o masă, dându-i viaţă şi culoare, a tăiat subţire mai multe felii de sfeclă şi a făcut un trandafir. Au urmat apoi creaţii din ce în ce mai complicate, o gulie devenind un crin sau o gladiolă, iar un pepene un coş extraordinar. „Fac aceste ornamente din plăcere. Dacă pui suflet şi te dedici, nu are cum să nu-ţi iasă ceva frumos”, a spus Daniela.
Aranjamentele au fost remarcate de cei care au venit la localul unde Daniela lucra, unora nevenindu-le să creadă că nu sunt flori adevărate. Solicitările au început să se înmulţească. Daniela Barabasa susţine, însă, că nu a pus niciodată preţ pe creaţiile ei culinare. „M-am gândit să fac din acest lucru o afacere, însă, când nu ai bani cu ce să o începi e greu”, a explicat Daniela Barabasa.
Cu tot talentul ei, de câteva zile a rămas fără loc de muncă, prietenii spunându-i că este un „şomer cu mâini de aur”. Totodată, aceasta s-a făcut remarcată şi a avut câteva oferte să lucreze în restaurante celebre din străinătate, dar a refuzat de fiecare dată, de dragul copiilor.
Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a ziarului Monitorul de Botoşani.
Un bucătar de 44 de ani, din Dorohoi, creează aranjamente florale din legume şi fructe sau reproduce peisaje cu ajutorul acestora.
Daniela Barabasa a povestit că şi-a descoperit acest talent în urmă cu trei ani, când, încercând să înfrumuseţeze o masă, dându-i viaţă şi culoare, a tăiat subţire mai multe felii de sfeclă şi a făcut un trandafir. Au urmat apoi creaţii din ce în ce mai complicate, o gulie devenind un crin sau o gladiolă, iar un pepene un coş extraordinar. „Fac aceste ornamente din plăcer