Pacienţii SJU Slatina sunt chestionaţi în această perioadă cu privire la securitatea mediului intraspitalicesc, în cadrul unui program pilot realizat în colaborare de Universitatea „Titu Maiorescu” Bucureşti şi Universitatea Maastricht.
Cât de sigur este Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pornind de la securitatea serviciilor medicale oferite şi terminând cu securitatea clădirilor, se încearcă în această perioadă să se determine prin intermediul unui studiu realizat de Universitatea „Titu Maiorescu” Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Maastricht, în spitalul slătinean, dar şi în alte câteva unităţi din ţară.
Cei chestionaţi vor fi pacienţii, care, pe baza experienţelor lor în acest spital, îşi vor spune punctul de vedere cu privire la riscurile posibile. Se are în vedere obţinerea de informaţii relevante despre: securitatea serviciilor medicale primite, securitatea personalului medical, securitatea mediului, securitatea utilizării aparaturii medicale, securitatea patrimoniului, securitatea clădirilor etc.
Concluziile acestui studiu vor fi puse şi la dispoziţia factorilor de decizie din unitate, însă datele centralizate din toate unităţile ar putea fi baza pentru un viitor program naţional în domeniul securităţii îngrijirii spitaliceşti, după cum a declarat auditorul intern al SJU, Luminiţa Dumitrescu.
La SJU Slatina există o fişă lunară de evaluare a riscurilor, evenimentele santinelă se cercetează, există şi comisii PSI şi de sănătate şi securitate în muncă, însă o gamă largă de riscuri rămâne încă neinvestigată, lucru care s-ar putea remedia prin intermediul standardelor care urmează să fie implementate în vederea acreditării.