Nu toate celebritatile lumii au fost bogate, nu toti bogatii au fost celebri, multi n-au fost deloc darnici, dar fiecare, cand si-a dat obsescul sfarsit, a trebuit sa incredinteze cuiva tot ce are.
Testamentele sunt uneori surprinzatoare, iar alteori deschid paginile unor lupte grele intre mostenitori, care nu totdeauna tin seama de dorintele defunctului, uneori dovedind chiar o surprinzatoare lipsa de respect.
Sunt si cazuri cand de pe urma unor personalitati respectabile nu ramane mai nimic, asa ca urmasii n-au motiv de sfada. Portalul Radioc enumera cateva exemple neasteptate, din toate categoriile.
Conrad Hilton
Fondatorul dinastiei Hilton si al lantului de hoteluri care ii poarta numele a lasat in urma sa o avere impresionanta, estimata la 2,36 miliarde dolari, din care cate 500 mii le reveneau celor doi frati spravietuitori, cate 10 mii fiecarei nepoate, iar restul unei fundatii cu caracter filantropic, constituta chiar de el.
Fundatia urma sa finanteze ajutorarea unor tari africane. Testamentul a fost contestat de fiul sau, Barron Hilton si a urmat un proces de durata. Dupa aproape trei decenii de la moartea tatalui sau, fiul a constatat ca imbatraneste si a cedat totul, tot in favoarea unei fundatii caritabie.
Charles Darwin
Darwin nu era un om sarac. La moartea lui, ramaneau 146.000 lire sterline, echivalente astazi cu 15 milioane euro. Nu si-a dorit altceva decat ca averea sa revina mostenitorilor legali: sotiei Emma Darwin, nascuta Wedgwood (care i-a supravietuit 14 ani) si celor 10 copii ai lor.
Charles Dickens
Celebrul scriitor a decedat in conditii suspecte si n-a lasat un testament, asa ca averea estimata la 80.000 lire sterline, echivalente astazi cu 7 milioane de dolari a ramas sa fie impartita conform legilor, intre urmasi. Urmasii sunt greu de p