Călătorii în spaţiu, hoteluri subacvatice şi altele asemănătoare se numară printre ofertele turistice de mâine, concepute pentru a atrage cât mai mulţi dintre turiştii viitorului. Puternic concurenţial pe o piaţă globală, turismul trebuie reinventat în mod permanent, iar noile atracţii pot fi considerate "noile minuni ale lumii".
În zona Oceanului Indian, insulele Maldive vor găzdui Hotelul Disc, un proiect denumit generic "Water Discus". Situat pe insula Kuredhivaru, acest hotel al viitorului va sta suspendat la o înăţime de 7 metri deasupra apei, greutatea sa colosală fiind susţinută de cinci coloane – proiect inspirat de nava spaţială USS Enterprise, din Star Trek. Hotelul este pe jumătate în apă, permiţând turiştilor o vedere panoramică a vieţii subacvatice bogate şi a nuanţelor minunate de albastru întâlnite in Oceanul Indian. Proiectul este în prezent în curs de aprobare la Ministerul Turismului şi poate începe oricând…
Hotelul Arca poate fi considerat un omagiu adus ambarcaţiunii biblice Arca lui Noe. Opera arhitecţilor ruşi, proiectul a fost dezvoltat în cadrul unui program internaţional de arehitectură, program destinat combaterii efectelor dezastrelor. Acest hotel este unul 100% prietenos cu mediul (ecologic), înglobând tehnologii moderne de recuperare a apelor pluviale, panouri solare şi altele. Acest proiect ambiţios aşteaptă încă un investitor…
Un alt proiect deosebit este cel inspirat de scrierile lui Jules Verne, mai precis de romanul "Insula cu elice". Este vorba despre schiţele unui vas uriaş, un pachebot de dimensiunea unei insule…suficient de mare pentru a-şi putea proclama independenţa… Proiectul a fost dezvoltat de către compania Alstom Marine şi este denumit Insula AZ.
Un alt proiect extravagant al unui hotel este cel denum