Spitalul Municipal de Urgenţă trebuie să respecte 2.000 de indicatori.
Acreditarea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a fost amânată pentru 2014. Mai sunt multe lucrări de finalizat, care trebuie efectuate pentru a îndeplini necesarul minim de 85% din cerinţele acreditării, care însumează peste 2.000 de indicatori.
“Nu au fost trimise, încă, la nivel central, nici fişa de evaluare, nici celelalte documente necesare. Pentru a se obţine acreditarea, trebuie terminate foarte multe lucrări. Printre acestea se numără lucrările de la parcare, pentru care avem fonduri, însă nu ştim dacă se vor putea finaliza anul acesta, din cauza condiţiilor meteo. Trebuie finalizate reparaţiile la secţia de sterilizare, care sunt lucrări de interior şi nu sunt influenţate de vremea de afară. Trebuie finalizate lucrările de reparaţie la spălătoria din secţia de boli infecţioase. De asemenea, trebuie făcută inscripţionarea spaţiilor, la nivelul tuturor spaţiilor din spital, trebuie cumpărate anumite paravane, trebuie să fie finalizat circuitul de deşeuri, plus alte lucrări la nivelul fiecărei secţii”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul spitalului.
Dacă nu va primi acreditare, spitalul nu va mai putea încheia contract cu Casa de Asigurări şi nu îşi va mai putea deconta cheltuielile. Zvonul conform căruia un specialist de la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CONAS) ar fi venit la Roman şi s-ar fi internat special în spital pentru a vedea care sunt condiţiile şi ar fi fost nemulţumit de modul în care a fost tratat nu a fost confirmat de către managerul spitalului.
Spitalul Municipal de Urgenţă trebuie să respecte 2.000 de indicatori.
Acreditarea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a fost amânată pentru 2014. Mai sunt multe lucrări de finalizat, care trebuie efectuate pentru a îndeplini necesarul minim de 85% din cerinţele acreditări