Un subiect controversat în toată lumea este tratat superficial în România. În loc să avem campanii de informare corecte despre exploatarea gazelor de şist, firmele implicate în domeniu comit greşeli şi abuzuri. O societate care face prospecţiuni ale resurselor minerale,ce aparţine controversatului Ovidiu Tender a iritat localnicii din mai multe judeţe.
Activiştii eco au o activitate tot mai susţinută împotriva fracturării hidraulice, iar apogeul a fost înregistrat în acest week-end într-o comună din Sibiu, unde mai multe persoane au distrus echipamentul Prospecţiuni SA, aparţinând lui Ovidiu Tender (foto), de pe întinsul a două sate. Această firmă făcea prospecţiuni pentru Romgaz şi i-a iritat pe localnici după ce şi-a întins echipamentele pe terenurile lor fără să le ceară acordul. În urma scandalului, reprezentanţii firmei au anunţat că şi-au oprit activitatea în Moşna-Sibiu.
Reclamaţi din toate părţile
Acuzaţiile publice cum că Prospecţiuni SA, fostă societate de stat deţinută acum de omul de afaceri Ovidiu Tender, încalcă dreptul la proprietate instalând echipamentele de cercetare fără acordul oamenilor au apărut încă de la începutul acestui an. Oameni din Sibiu, Argeş şi Constanţa au reclamat că firma nu le-ar fi cerut acordul atunci când au pătruns pe teritoriul lor.
Cel mai vehement protestatar împotriva acestei stări de fapt a devenit Willy Schuster, un gospodar din comuna sibiană Moşna, care deţine în zonă o fermă bio. Acesta a strâns de mai multe ori cablurile Prospecţiuni SA, despre care a afirmat că au fost instalate pe pământul său fără nici un acord prealabil. Recent însă, într-un alt scandal, omul de televiziune Florin Călinescu i-ar fi alungat pe oamenii societăţii de pe terenul său, situat în acelaşi perimetru sibian. Apoi reclamaţii au venit şi din localităţile Poiana Lacului şi Moşoaia din Argeş. De asemenea, in