În dorinţa de a da jos cât mai multe kilograme, oamenii recurg la cure de slăbire care mai de care mai bizare.
Unele dau roade, altele nu, iar câteva dintre ele chiar sunt considerate…ciudăţenii.Atenţie: efectul secundar poate fi, în unele cazuri, dezastruos pentru sănătate.
Ceva savuros
Seth Roberts, doctor şi profesor de psihologie american, a pus bazele dietei Shangri-La. Potrivit lui Roberts, cine bea 1-2 linguri de ulei de măsline extralight (nu virgin), între mese, de două ori pe zi înregistrează o scădere a apetitului, după cum menţionează sfatulpărinţilor.ro.
Acelaşi efect se obţine şi dacă se consumă 1-3 linguriţe de apă cu zahăr (de două ori pe zi, între mese). Roberts susţine că dacă mănânci ceva savuros, creierul va stimula senzaţia de foame.
“Postul intermitent” este ultima “modă” în materie de slăbit. Ce presupune? Să nu mănânci nimic timp de 16, 24 sau 36 de ore sau să mănânci doar o singură masă pe zi (micul dejun). Adepţii noului curent spun că printre beneficiile acestui regim sunt îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a metabolismului, reacţie rapidă la insulină, scăderea riscului de cancer şi, bineînţeles, scăderea în greutate.
Pe volutari
Să mănânci o prăjitură la micul dejun pare a fi cel mai prost sfat pe care ţi-l poate da un nutriţionist. Cu toate acestea, cercetători israelieni spun că în urma unor studii efectuate pe voluntari obezi, s-a constatat că aceia care au avut un mic dejun bogat în proteine şi carbohidraţi (inclusiv o prăjitură), erau mai predispuşi la a se ţine de regim, de a slăbi şi a menţine mai mult timp kilogramele pierdute, decât cei care au avut un mic dejun sărac în calorii şi carbohidraţi.
Cercetătorii israelieni spun că acest “răsfăţ” la primele ore ale dimineţii taie pofta de dulce pe parcursul zilei. Alţi nutriţionişti spun că este recomandat atunci când găteşti să ţ