La restaurantul Queen Elisabeth, servirea şi preparatele sunt excepţionale.
Restaurantul Queen Elisabeth este situat pe bulevardul Elisabeta nr. 7, în locul unde odată a fost Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, într-o clădire cu valoare istorică deosebită - casa Cănănău (declarată de curând monument istoric).
Pe site-ul celor de la Queen Elisabeth există o descriere care se potriveşte perfect cu ambianţa în care te introduce: „Beneficiind de o amplasare unică şi de o perfecţiune febrilă, în «buricul» zonei vechi a Constanţei, într-una dintre operele de artă ale arhitecturii româneşti, Restaurantul Queen Elizabeth vine cu «dichisul» unei ere demult apuse, dar ce a oferit atât de mult istoriei neamului nostru - perioada interbelică.”
În exterior mai sunt păstrate blazonul şi arhitectura imobilului, ceea ce conferă un plus de eleganţă localului.
Interiorul este din aceeaşi poveste, din perioada anilor 1910 - 1920 şi este structurat în mai multe încăperi cu diferite aranjamente. Una dintre cele mai elegante este Camera Albă, despre care cei de aici spun că este „o cameră cu o panoramă impresionantă, foarte luminoasă pe tot parcursul zilei, recomandată atât pentru un mic dejun scăldat de razele soarelui, cât şi pentru o cină romantică, atunci când lumina lumânărilor completează perfect atmosfera.”
Pentru o asemenea amplasare, preţurile sunt pe măsură, dar vă recomand să încercaţi orice preparat din fructe de mare, cele două tipuri de friptură de cerb şi/sau raţa cu sos de caise confiate. Preţul oricărui preparat dintre cele recomandate trece de 40-50 de lei.
Şi cum nicio mâncare nu poate fi savurată fără un vin bun, cei de la Queen Elisabeth propun o gamă foarte largă de vinuri. Eu le voi aminti pe cele româneşti: Agricola Ştirbey, DaVino, Domeniile Săhăteni, Vinarte, Domeniile Coroanei, M