De multe ori, amani vizita la medic pana in ultima clipa, chiar daca de ceva timp observi ca organismul tau iti transmite niste semnale clare ca ceva este in neregula? De acum inainte, nu ar trebui sa mai fugi de doctor, intrucat sanatatea ta depinde de analizele anuale recomandate. De ce sa fii nevoita sa tratezi o boala, daca o poti depista din timp si o poti combate inainte sa-si arate coltii? Iata ce analize sunt necesare, in functie de varsta pe care o ai.
Analize recomandate intre 18 si 20 de ani
Odata cu implinirea varstei de 18 ani, este bine sa iti faci o serie de analize importante, care iti pot arata daca esti predispusa la anumite boli si daca trebuie sa fii mai atenta la stilul de viata. Este bine sa cunosti un istoric al bolilor din familie, in special informatii despre bolile cardiovasculare, diabet si cancer. De asemenea, este important sa-i precizezi medicului daca ai vicii, cum ar fi fumatul.
Iata ce analize trebuie sa-ti faci la aceasta varsta:
- testul Babes-Papanicolau (daca ti-ai inceput viata sexuala)
- testarea tensiunii arteriale
- sumarul de urina
- examinarea sanilor
- testul de auz
- vizita la dermatolog in cazul in care alunitele isi schimba forma si dimensiunea
Analize recomandate intre 20 si 30 de ani
Dupa varsta de 20 de ani, organismul tau cunoaste o multime de factori care i-ar putea perturba buna functionare, de la schimbarea partenerilor sexuali, pana la alimentatia dezechilibrata si stilul de viata haotic. Iata ce analize este recomandat sa-ti faci in aceasta perioada:
- testul Babes-Papanicolau
- examinarea pelviana
- teste pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala
- analize la sange (hemoleucograma completa)
- testarea substantelor minerale din sange
- testarea tensiunii arteriale
-