Mai mult de 20 de elevi care abandonaseră şcoala au fost readuşi în bănci.
Iniţiativa Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ de a discuta de la om la om cazurile absolvenţilor de clasa a VIII-a care au renunţat să meargă la cursuri, deşi fuseseră repartizaţi la liceu, a adus la şcoală mai bine de 20 de elevi. Comisiile formate din reprezentanţi ai primăriilor şi oameni ai şcolii au bătut din poartă în poartă, au discutat cu părinţii şi cu elevii şi au găsit, împreună, soluţii pentru ca elevii să absolve învăţământul obligatoriu. “Acest bilanţ pozitiv este rezultatul unei foarte bune colaborări pe care am avut-o cu reprezentanţii comunităţilor locale şi cu managerii de şcoli. Ne-am axat, pentru început, pe absolvenţii de gimnaziu care abandonaseră şcoala, dar intenţionăm să lărgim grupul ţintă cu toţi elevii aflaţi în situaţia de abandon şcolar, indiferent de clasa în care sunt”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Elena Laiu (foto), care a coordonat activitatea.
Chiar dacă au venit la şcoală la aproape două luni după colegii lor, “întârziaţii” vor avea posibilitatea de a-şi încheia situaţia şcolară şi pentru primul semestru, astfel încât să nu piardă anul şcolar. “Metodologia de şcolarizare le permite acestor elevi să încheie anul şcolar chiar dacă au început cu întârziere, cu condiţia să susţină tezele şi să aibă note suficiente pentru încheierea mediilor”, a spus inspectorul şcolar Elena Laiu.
Mai mult de 20 de elevi care abandonaseră şcoala au fost readuşi în bănci.
Iniţiativa Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ de a discuta de la om la om cazurile absolvenţilor de clasa a VIII-a care au renunţat să meargă la cursuri, deşi fuseseră repartizaţi la liceu, a adus la şcoală mai bine de 20 de elevi. Comisiile formate din reprezentanţi ai primăriilor şi oameni ai şcolii au bătut din poartă în poartă, au discutat cu părinţii şi cu elevii ş