Vicepreşedintele PNL Covasna, Emil Pantelimon, afirmă că scuzele pe care primarul Antal Arpad le-a cerut românilor ar putea redeschide o punte de comunicare între politicienii români şi cei maghiari, dar că poate reprezenta şi începutul sfârşitului campaniilor electorale "etnicizate".
Vicepreşedintele PNL Covasna, Emil Pantelimon, arată, într-un comunicat referitor la scuzele cerute de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), românilor pentru o declaraţie din campania electorală pentru alegerile parlamentare, când susţinea că din cauza PPMT municipiul ar putea da, pentru prima dată în 23 de ani, un deputat român, că el ar fi fost candidatul român "care ar fi avut şanse".
Emil Pantelimon susţine că a fost "extrem de dezamăgit" de declaraţia primarului Antal, cu atât mai mult cu cât îşi axase, printre altele, programul electoral pe un mesaj de normalitate în secuime. Totodată, arată liderul liberal, în urmă cu mulţi ani "un grup optimist de tineri”, din care făcea parte atât el, cât şi Antal, începuseră un drum "spre ridicarea punţii de comunicare între românii şi maghiarii din Covasna".
"Credeam şi declaram împreună că numai împreună putem construi. Mesajul de anul trecut a pus punct acestei iniţiative comune, acestui pas atât de important făcut întru construcţia unei cetăţi sănătoase”, scrie Pantelimon.
Acesta consideră, însă, că scuzele lui Antal Arpad încearcă să redeschidă o punte de comunicare între politicienii români şi cei maghiari, reprezentând un semn pozitiv pentru mediul politic din România.
"Consider că acesta poate fi începutul sfârşitului campaniilor electorale etnicizate şi că există, astfel, toate premisele unor programe politice lipsite de mesaje etnice manipulatoare şi generatoare de conflicte de carton. Dacă domnul primar şi-a retras cu sinceritate cuvintele jignitoare de anul trecut î