Aliment cu multiple beneficii pentru sănătate, varza roşie ne sporeşte imunitatea şi ne fereşte de boli grave. Mai mult, constituie o sursă de vitamine şi minerale necesare bunei funcţionări a organismului.
Pigmenţii, vitaminele şi fibrele din varza roşie ne feresc de apariţia cancerului de colon şi ne protejează sistemul cardiovascular. "Antioxidanţii din varza roşie previn apariţia diabetului, iar la persoanele care deja suferă de această afecţiune încetinesc evoluţia bolii. De asemenea, varza roşie are proprietăţi laxative şi diuretice şi este recomandată în curele de slăbire", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Beneficii
- ajută la slăbit
- sursă de fibre
- scade glicemia
- stimulează digestia
- creşte imunitatea
- previne cancerul de colon
- cicatrizează ţesuturile
- efect antidepresiv
Ce conţine
- retinol
- acid ascorbic
- tocoferol
- niacină
- tiamină
- piridoxină
- potasiu
- calciu
- fosfor
Ne fereşte de cancerul de sân
Potrivit studiilor, persoanele care consumă varză roşie sunt ferite de cancerul de sân. Conform cercetătorilor, cea mai ridicată rată a imunităţii o au femeile care au consumat varză încă de la vârsta de 12-13 ani, măcar o dată la două-trei zile.
Previne cancerul de colon
Un studiu realizat de cercetătorii din Olanda arată că persoanele care consumă zilnic vegetale crude prezintă un risc de cancer de colon cu 25% mai scăzut decât cele care nu au acest obicei alimentar. De asemenea, s-a dovedit că, în rândul vegetarienilor care consumă varză roşie, conopidă şi broccoli, incidenţa cancerului de colon şi de rect este cu 49% mai redus