Urmând o scenetă pe care a mai jucat-o în trecut, Crin Antonescu se desparte, cu circ, de cel care i-a fost tutore şi îndrumător atâţia ani de zile, fostul turnător al Securităţii, Dan Voiculescu.
Am mai văzut piesa, prin 2010, când acelaşi Antonescu a divorţat de alt mogul, Dinu Patriciu, omul care-l dusese de mână prin politică timp de aproape un deceniu. Dar, după alegerile din 2009, Patriciu a scăpătat, iar şeful liberalilor i-a tras un şut de rămas bun.
Acum, jocul dintre urmaşul politic al Brătienilor (ce ridicol) şi "Felix" are o miză pur electorală. În primul rând, pornim de la premiza că USL se rupe –deşi nu ştim când – iar Ponta candidează la prezidenţiale. Ca să aibă o şansă să bată maşinăria de partid a PSD, Antonescu trebuie să joace la două capete: să convingă electoratul USL că el a rămas acelaşi anti-băsist pe care-l ştiu de la suspendarea din 2012, şi, în turul doi al prezidenţialelor, să atragă alegătorii cu Băsescu, păcălindu-i că el este mai bun, mai de dreapta, decât Ponta. Un prim gest în acest sens a făcut deja, prin excluderea din PNL a lui Sorin Roşca Stănescu, acuzat că a intoxicat opinia publică cu documente false despre Traian Băsescu. Dar, când l-a primit în partid, l-a cocoţat pe scenă la marele miting USL din 19 ianuarie 2012 şi l-a făcut senator, Roşca Stănescu, şi el fost turnător, făcuse deja istorie prin falsurile pe care le lansase despre Băsescu.
Aş mai completa acest tablou cu un element: nici "pîs" nu spune preşedintele PNL, Crin Antonescu, despre măsurile ne-liberale ale Guvernului USL, anti-"business-orinetated", ca să folosesc acest barbarism inventat în epoca Ponta. "Nu putem vorbi despre Guvernul Ponta ca despre un guvern care a crescut fiscalitatea", a declarat Antonescu în ziua în care Consiliul Fiscal scria că măsurile "discreţionare" luate de Executiv – majorarea accizelor şi taxa pe stâlp – vor spolia c