Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis, luni, formarea unei comisii rogatorii cu Liechtenstein în cazul lui George Copos, urmând să fie trimise mai multe documente şi probe la un tribunal din acest stat.
Potrivit articolului 132 din Codul de procedură penală, o comisie rogatorie se poate dispune atunci "când un organ de urmărire penală sau instanţa de judecată nu are posibilitatea să asculte un martor, să facă o cercetare la faţa locului, să procedeze la ridicarea unor obiecte sau să efectueze orice alt act procedural".
Instanţa supremă anunţa în 16 aprilie, la judecarea recursurilor din dosarul transferurilor de judecători, că a primit, prin intermediul Ministerului Justiţiei, o cerere a unui tribunal din Liechtenstein referitoare la stadiul cercetărilor faţă de George Copos în acest caz, precum şi la condamnărilor anterioare din această cauză.
Magistratul asistent preciza că tribunalul din Liechtenstein a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie detalii cu privire la judecarea lui George Copos în dosarul transferurilor de jucători.
Avocatul lui George Copos spunea atunci că nu poate preciza dacă această cerere are legătură cu o cauză penală sau civilă posibil existentă pe rolul acestei instanţe din Liechtenstein.
Cererea privind formarea unei comisii rogatorii a fost analizată de Curtea de Apel Bucureşti pentru că aceasta este instanţa egală în grad cu cea din Liechtenstein care a transmis solicitarea.
Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu.
Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între trei şi opt ani