* Florin Pogonaru: "PPL a crescut datorită lichidităţii şi pentru că un deţinător de acţiuni s-a hotărât să vândă"
* Ion Milea, Muntenia Global Invest: "Evoluţia Prodplast este conjuncturală"
* Magda Sîrghe, Tradeville: "În perioada 30 iunie - 31 octombrie, s-au produs schimbări în deţinerile acţionarilor Prodplast"
Acţiunile cotate la Bursă ale producătorului de mase plastice "Prodplast" (simbol PPL) au adus investitorilor, în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie, cele mai mari randamente din piaţă, de aproape 70% (raportat la moneda euro), potrivit unei analize a ziarului BURSA.
De la începutul anului, cotaţia PPL a urcat cu aproape 82%, de la 1,1 lei/unitate, pe 9 ianuarie, până la 2 lei/unitate, pe 15 noiembrie.
Pe 15 noiembrie investitorii au realizat cinci tranzacţii cu 4.500 acţiuni PPL, în valoare cumulată de 8925 lei.
Avansul fulminant al titlurilor PPL s-a datorat lichidităţii producătorul de mase plastice, dar şi proiectelor sale ambiţioase, potrivit lui Florin Pogonaru, cel mai important acţionar al "Prodplast". Domnia sa ne-a declarat: "Înainte nu exista lichiditate şi, deodată, au început să se facă tranzacţii. Nu am generat numai eu această lichiditate. Cotaţia PPL a crescut, în primul rând, datorită faptului că societatea este lichidă şi, în al doilea rând, pentru că unul din deţinătorii de acţiuni s-a hotărât să vândă. «Prodplast» are două componente: una de operaţiuni financiare şi cea de fabrică. Fabrica face nişte paşi spectaculoşi pentru a redeveni profitabilă, are o serie de proiecte, inclusiv de a produce cerneală pentru imprimante 3D - substanţă pe bază de PVC - şi sperăm să revină, din nou, la nivelul de profitabilitate de pe vremuri".
Evoluţia acţiunilor "Prodplast" a fost una conjuncturală şi nu putea fi anticipată, potrivit lui Ion Milea, director general adjunct la "Muntenia Global Invest". Dom