Dacă îţi este foame, sigur nu ai ce să mănânci de la Casa Vegetariană
Casa Vegetariană este mai mult o autoservire decât un restaurant, dar chiar şi aşa, îmi imaginam că va fi altfel totul. Întâi că amplasarea este una foarte bună în timpul verii - strada Mircea cel Bătrân, lângă hotel Ibis -, şi apoi că specificul restaurantului - raw-vegan - suna promiţător. Atât doar că din exterior restaurantul nu este deloc vizibil, iar din interior... mâncarea este un dezastru. Singurele bune de mâncat sunt rolls-urile cu brânză tofu, un fel de humus, măsline şi roşii (toate puse într-o lipie şi făcute ruladă), care costă 7 lei o jumătate.
Au legume la aburi, vreo 9 lei 100 de grame, dar legumele sunt doar conopidă, broccoli şi câteva rondele de morcovi şi sunt preparate atât de prost încât nu au niciun gust.
Au şi burgeri vegetali, pe care însă nu am avut curaj să îi încerc. Preparau şi sucuri, de trei feluri: de goji, limonadă de ghimbir şi suc de cătină. Deserturile nu erau prea arătoase, totuşi prăjiturelele au fost bunişoare.
În orice caz, este destul de scump. Ca să vă faceţi o idee, un pahar de suc, jumătate de rolls, 100 de grame de legume şi o prăjitură vegană au costat 47 de lei.
Aranjamentul este cam ciudat. Restaurantul împarte spaţiul cu un fel de birou de promovare a mâncatului sănătos. E cam ciudat să mănânci la 2 metri de biroul cuiva... şi te face să te simţi ca într-o sală de mese.
Altele nu am de spus, decât că nu mi-a plăcut, şi nu pentru că nu aş şti ce gust are mâncarea vegetariană, ci pentru că produsele nu erau deloc bine preparate.
Pentru conceptul interesant, pentru aranjamentul şi mâncarea proaste, dar şi pentru opţiunile destul de limitate în a alege mâncarea, acordăm nota 5 localului.
Conform Registrului Comerţului, Casa Vegetariană funcţionează pe societatea Casa Sante SRL, a cărui u