Cel mai mare festival studenţesc din România, UNIFEST, a ajuns la final, la Târgu-Mureş. Timp de o săptămână, „oraşul trandafirilor” a fost oraşul voluntariatului, a faptelor bune, a implicării studenţeşti şi a distracţiei. Cultura, arta, sportul, educaţia nonformală şi acţiunile civice s-au completat, iar studenţii s-au organizat foarte bine pe tot parcursul festivalului şi astfel UNIFEST Târgu-Mureş a devenit un adevărat reper pe harta evenimentelor studenţeşti.
„UNIFEST a ieşit aşa cum ne-am propus”
Hadad Mohamad, preşedintele Organizaţiei Studenţeşti de Medicină Dentară (OSMD), spune că activităţile din acest an au ieşit bine datorită implicării studenţilor, care s-au mobilizat şi dat tot ce au avut mai bun. „Anul acesta s-au implicat mai mulţi studenţi în toate activităţile pe care le-am avut în cadrul festivalului UNIFEST 2013. Lumea a început să afle mai multe lucruri despre acest festival şi atunci evident că şi implicarea a fost mai mare. Noi am mediatizat evenimentul în rândul studenţilor prin broşuri, pliante, postări pe reţelele de socializare. Voluntarii noştri s-au mobilizat şi s-au organizat foarte bine, au ştiut ce să facă pentru ca întreaga activitate din cadrul UNIFEST să iasă aşa cum ne-am propus şi nu am întâmpinat probleme organizatorice”, a precizat Hadad Mohamad.
Activităţi reuşite, feedback pozitiv
Sute de studenţi au luat parte în acest an la festival. Fie ca voluntari, fie doar ca participanţi, aceştia au transmis feedback pozitiv, semn că activităţile organizate au fost reuşite. „La concursul de fotbal s-au înscris 13 echipe formate din studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie, ai Universităţii „Petru Maior”, dar şi studenţii cu burse Erasmus. Campania „0% Diabet, 100% Sănătate” a avut loc în data de 15 noiembrie la licee din oraş, dar şi la Facultatea de Medicină Dentară şi la Facultatea de Medicină Ge