Feastivalul Naţional Studenţesc de Satiră şi Umor, eveniment ajuns în acest an la ediţia a 15-a, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Târgu-Mureş şi Teatrul Scena, a debutat luni cu vizita organizatorilor la prefectul judeţului, Corneliu Grosu.
“Ne dorim un proiect amplu”
Motivul a fost unul cât se poate de sincer, organizatorii festivalului încercând astfel să coopteze în demersul lor instituţii ale judeţului astfel ca festivalul să se dezvolte, ţinta fiind una mai mult decât îndrăzneaţă, aceea ca evenimentul să capete anul viitor proporţii internaţionale. “Ne-am dorit foarte tare ca la nivel oficial în ce priveşte conducerea judeţului şi a municipiului Târgu-Mureşului să-i putem coopta şi să le putem oferi siguranţa că ne dorim un proiect amplu astfel încât să putem organiza într-adevăr o săptămână a umorului şi cu atât mai mult o academie de umor pe care dorim să o inventăm aici la Târgu-Mureş prin invitaţia mai multor artişti la nivel internaţional care timp de un an de zile să vină şi să construiască acea săptămână în care să facă work-shop-uri sau pe partea de pantomimă sau stand-up comedy”, a precizat Liviu Pancu, directorul artistic al festivalului.
Mai tineri, mai buni şi mai înţelegători
Bucuros de vizita organizatorilor festivalului, prefectul Corneliu Grosu a depănat amintiri din frumoşii ani de studenţie, salutând totodată demersul organizării unui eveniment care să aibă în prin plan umorul studenţesc. “Umorul face parte din modul nostru de viaţă precum şi din momentele mai puţin plăcute care puse unul lângă altul ne fac de fapt oameni, ne întăresc în momentele grele ale vieţii. Umorul ne face mai buni, ne apropie unii de alţii şi ne aduce aminte că lumea s-a născut din zâmbet şi nu din suferinţă, că lumea va dăinui prin zâmbet şi nu prin suferinţă. Când vorbim despre umorul studenţesc ca şi artă, putem spune că poate sunt