Consilierii locali au făcut exerciţiul şi au descoperit carenţele programului de modernizare a străzilor pus la punct de administraţia locală clujeană.
„Au confundat străzile din Cluj cu potecile din munţii Apuseni", a ţinut să comenteze consilierul local PSD Irimie Popa cazul mistreţilor care circulau, la începutut de noimebrie, pe străzile din cartierul Mănăştur. „Problema e cu recepţia străzilor, acolo trebuie să lucreze primăria, ca să nu fim confundaţi în continuare", adaugă acesta.
Zis şi urmează să fie făcut. La întâlnirea USL cu presa de marţea trecută, consilierii locali au identificat problema oraşului legată de gropile şi valurile de pe străzi. Mistreţii decoperiţi în luna noimebire circulând pe strada Plopilor din cartierul Mănăştur şi evacuţi în sălbăticie de o echipă coordoantă de primarul Emil Boc şi de prefectul Gheorghe Vuşcan au fost artizanii descoperirii. „Vă spun eu care a fost explicaţia. Au confundat străzile din Cluj cu potecile din munţii Apuseni. De aia pentru că noi avem o problemă. La recepţii, de acolo porneşte totul", a subliniat Irimie Popa.
Lucrurile au deveni mult mai clare la şedinţa Consiliului Local de joi. Acelaşi consilier local a venit cu o soluţie pentru rezolvarea gropilor, valurilor şi străzilor neasfaltate din oraş: crearea unui fond, unde asociaţii primăriei în diverse proiecte, să verse bani din care să se asfalteze străzi. Startul, în opinia lui Irimie Popa, ar fi trebuie să se dea cu investitorii din spatele proiectului de reabilitare a băilor Someşeni (omul de afaceri Valentin Nica şi decanul baroului Cluj, Ioana Stanca Gidro). „În loc de tichete ar trebuie să ne dea 10.000 de euro pe an şi să asfaltăm. Ştiu eu, 1.200 de metri de drum. Avem 300 de străzi care nu sunt prealute la primărie. Din acest fond, pentru că noi facem strada pentru proiectul lor, s-ar face altă arteră din oraş", a găsit soluţi