Chipsurile picante, deşi sunt tentante, sunt extrem de periculoase pentru stomacul nostru, mai ales pentru cel al copiilor. Consumate în exces pot cauza probleme grave de sănătate, cum ar fi gastrită sau chiar ulcer.
Consumul în exces al chipsurilor picante poate conduce la gastrită, inflamarea a stomacului. Severitatea bolii poate progresa încet sau poate izbucni dintr-o dată, printre simptome numărându-se vărsăturile, balonarea, senzaţia de arsură în piept şi, ocazional, sughiţul.
Andrew Medina, un băiat de 12 ani din California, SUA, consuma aproximativ 20-30 de pungi de chipsuri într-o lună. A început să simtă dureri în partea stângă a stomacului, dar au trecut săptămâni întregi până să consulte un medic. Atunci când, în sfârşit a mărturisit părinţilor, a fost dus la medic şi a aflat că durerile sale erau din cauza inflamării stomacului. A fost avertizat să nu mai mănânce asemenea cantităţi de chipsuri picante. Deşi Andrew a promis că va încerca, mărturiseşte că îi va fi extrem de greu să facă asta, notează „Counsel Heal“.
„Oamenii iubesc alimentele picante, în special, chipsurile şi fast-food-ul. Apoi ajung la medic cu dureri de stomac: arde când înghit, arde când dau afară. Şi uite aşa ne pregătim să întâlnim ulceraţii, eroziuni şi chiar ulcer peptic acut la copii de 12 ani“, se îngrijorează medicul Martha Rivera, de la Centrul Medical „White“ din California, cea care l-a tratat pe Andrew Medina.
Copiii, adolescenţii şi tinerii au obiceiul de a mânca nesănătos şi, mai ales, gustări nesănătoase extrem de iuţi. Acest lucru îngrijorează medicii, care spun că gustările picante pot schimba echilibrul pH-ului din stomac, cauzând aciditate dureroasă. Ceea ce ar putea cauza schimbarea pH-ului stomacal ar putea fi condimentele care „îmbracă“ chipsurile, şi nu doar iuţeala lor. „Nu am avut prea mulţi pacienţi din cauza sosuril