Există riscul – din cauza incidentului de la Atena – ca în Bucureşti să se înregistreze incidente violente. FRF, Jandarmeria, MAI nu au prezentat suporterilor prevederile legislatiei din Grecia. Legea românească este la fel de dură. Care este diferenţa faţă de Grecia.
„Imnul de stat al Greciei nu se va auzi”
Meciul România – Grecia este unul din categoria celor de „risc maxim”. Şi nu este vorba doar de faptul că este un meci decisiv pentru calificarea la cea mai prestigioasă competiţie fotbalistică din lume. Un alt element concurează la gradul ridicat de risc. În ProSport a apărut o declaraţie a unui lider de galerie, care trebuie să dea de gândit. Acesta a declarat că în cazul în care cei 8 suporteri arestaţi vineri la Atena nu vor fi în Bucureşti la ora meciului, „imnul de stat al Greciei nu se va auzi”. În „traducere” asta înseamnă că imnul va fi fluierat, huiduit dacă nu se îndeplineşe „condiţia” expusă. Dacă se va ajunge până aici, lucrurile – s-a mai întâmplat la Bucureşti, ni s-a mai întâmplat şi nouă pe ici pe colo - nu sunt grave decât la nivel de imagine: ne va face praf presa străină, FIFA ne va critica, dar altceva nu se va întâmpla. (Doar dacă vor exista scandări şi pancarde de natură politică împotriva statului grec, atunci FRF se va alege cu o amendă zdravănă sau o sancţiune mai aspră, şi ar mai trebui să se întâmple şi alte lucruri conform Legii 4/2008, modificată şi completată prin Legea 10/2012 privind combaterea violenţei pe stadioane.
Marea problemă este însă alta. Nu este exclus să se înregistreze acte de violenţă, inclusiv în afara stadionului. Se ştie, vor ajunge mulţi suporteri greci la Bucureşti. Incidentul de la Atena ar putea să înfierbânte spiritele şi să (re)vedem scene de genul celor dinaintea meciului cu Ungaria, când ambele tabere şi-au dat în petec, fiecare „animată” de puseurile ultranaţionaliste ale presei.