Aerul devine mai aspru, mai uscat, vântul este mai rece şi zilele sunt tot mai scurte, iar temperatura scade gradual şi pot apărea schimbări drastice de temperatură. Toate aceste modificări, deşi normale, pot avea consecinţe negative asupra sănătăţii şi stării de spirit. Iată cum puteţi să vă ajutaţi organismul să facă faţă schimbării de anotimp.
1 Alimentaţie
Consumaţi lămâi şi limonadă
Lămâile sunt fructul ideal pentru restabilirea echilibrului acid-alcalin. Consumarea de limonadă sau adăugarea de suc de lămâie în ceai, salată sau alte feluri de mâncare ajută la îmbunătăţirea echilibrului intern al organismului.
Consumaţi suficiente proteine
Proteinele reprezintă un element de bază în sănătatea organismului, minţii şi sistemului imunitar. Dietele sărace în proteine conţin, de regulă, cantităţi ridicate de carbohidraţi, care sunt uşor transformaţi în glucoză şi cresc nivelul de zahăr în sânge, solicitând pancreasul şi sistemul imunitar.
Consumaţi suficiente lichide
Experţii susţin că majoritatea durerilor de cap survin din cauza unui consum insuficient de apă. Durerea de cap şi setea reprezintă semne ale deshidratării.
Ceaiul nu este numai un tabiet, este şi o necesitate, mai ales toamna, când avem nevoie să ne creştem energia şi imunitatea. Îţi recomandăm trei ceaiuri miraculoase pentru a ţine sub control sistemul imunitar:
a). Ceaiul de ginseng este folosit încă din vremuri străvechi de chinezi pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar. Ginsengul poate creşte numărul celulelor albe din sânge, ajutând corpul să lupte mai bine împotriva bolilor.
b). Ceaiul de echinaceea este cunoscut pentru faptul că previne şi înlătură eficient răcelile. Folosit de secole pentru a ajuta sistemul imunitar să devină mai rezistent, ceaiul are o serie de proprietăţ