Marian Şerban, primarul comunei Poiana, s-a declarat sceptic în privinţa colectării impozitului pe venitul realizat din activităţi agricole. “A fost încheiat protocolul de colaborare cu DGFP, astfel încât oamenii să-şi poată achita impozitul la primărie, dar nu ştiu câţi au şi banii să plătească acest impozit”. La Poiana, ca de altfel şi la Lunguleţu şi Slobozia Moară, culturile cu ponderea cea mai însemnată sunt cartofii timpurii şi varza de toamnă, preţul produselor fiind, de cele mai multe ori, derizoriu.
S-a întâmplat şi în această toamnă, când preţul verzei a fluctuat între 40-90 de bani/kg în pieţele agro-alimetare, dar a fost mult mai scăzut la producători. Şi la această dată sunt cantităţi mari de varză nevândute, deşi ţăranii nu cer mai mult de 15-20 bani pe kilogram.
La o producţie medie de 30 tone/hectar, asta înseamnă o valoare totală a producţiei de aproximativ 6.000 lei. Această sumă abia dacă acoperă cheltuielile de producţie şi carburanţii, în condiţiile în care, pentru irigaţii, sunt utilizate pompe acţionate de motoare cu explozie. Pentru un hectar de varză norma de venit a fost stabilită la 4.000 lei, iar pentru cartofi – la 3.483 lei, impozitul fiind de 16% din aceste sume. Marian Şerban, primarul comunei Poiana, s-a declarat sceptic în privinţa colectării impozitului pe venitul realizat din activităţi agricole. “A fost încheiat protocolul de colaborare cu DGFP, astfel încât oamenii să-şi poată achita impozitul la primărie, dar nu ştiu câţi au şi banii să plătească acest impozit”. La Poiana, ca de altfel şi la Lunguleţu şi Slobozia Moară, culturile cu ponderea cea mai însemnată sunt cartofii timpurii şi varza de toamnă, preţul produselor fiind, de cele mai multe ori, derizoriu.
S-a întâmplat şi în această toamnă, când preţul verzei a fluctuat între 40-90 de bani/kg în pieţele agro-alimetare, dar a fost mult mai scăzut la producăt