Cușcușul este un preparat tipic din Africa, constituit din griş măcinat mai gros.
În mod tradițional vine copt în baie de aburi și prelucrat îndelung. Din acest motiv astăzi se folosește cușcuș prefiert - în modul acesta se poate găti mai rapid. În mod normal trebuie copt de 2-3 ori în baie de aburi, cu cât este mai copt cu atât este mai lejer, mai gustos, nu trebuie să se lipească.
În comerț se găsește deja copt și este foarte important să urmăriți indicațiile de pe ambalaje (variază în funcție de marca), cu timpul de coacere sau de preparare.
Trebuie multă atenție când se amestecă. Cu mâinile este mult mai indicat. Bobițele de cuș cuș înglobează aer, iar rezultatul final e delicat, moale și vaporos.
Pentru un cușcuș mai gustos, puteți folosi supă de legume sau de carne.
Rețetă de bază
Ingrediente pentru 4 persoane:
-100 g cușcuș,
-200 g roșii,
-un castravete,
-4 cepe vezi,
-4 lingurițe de pătrunjel tocat mărunt + una de mentă,
-sucul de la o lămâie,
ulei de măsline,
- sare, piper
Pregătiți cușcuşul cum este indicat pe ambalaj. Lăsați-l la răcit, iar după aceea condimentați-l cu sucul de lămâie și o jumătate de pahar de ulei.
Spălați roșiile și castravetele și se tăiaie în cuburi mici roşiile, iar castravetele în rondele.
Tăiați ceapa rondele subțiri și uniți toate aceste ingrediente cu cușcuș, adăugând pătrunjelul și menta.
Se mai adaugă sare şi piper după care se introduce totul în frigider pentru o oră. Poftă bună!
Cușcușul este un preparat tipic din Africa, constituit din griş măcinat mai gros.
În mod tradițional vine copt în baie de aburi și prelucrat îndelung. Din acest motiv astăzi se folosește cușcuș prefiert - în modul acesta se poate găti mai rapid. În mod normal trebuie copt de 2-3 ori în baie de aburi, cu cât este mai copt cu atât