După o şedinţă furtunoasă, care a durat peste cinci ore, acţionarii Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu au obţinut aprobarea planului de reorganizare. Pentru ca Rapidul să „supravieţuiască“, mai e nevoie să se îndeplinească o condiţie la 22 noiembrie.
Zi capitală pentru fosta campioana României! După ce a fost respins într-o prima fază de judecătorul sindic şi după o amânare în luna septembrie, conducătorii „feroviarilor“ au obţinut aprobarea planului de reorganizare, menit să pună pe picioare un club aflat în insolvenţă.
Pe scurt, Adunarea Creditorilor, adică cei care au de recuperat bani de la Rapid, a acceptat să piardă sume importante şi să primească doar o parte din restanţele, eşalonat, în următorii trei ani.
Din cine a format Adunarea Creditorilor?
A- Chirografarii – Reprezentaţi de acţionarii Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu. Ei au propus planul de reorganizare şi au şi votat pentru aprobarea lui.
B- Chirografarii esenţiali – Cei care au furnizat diverse servicii pentru ca echipa să-şi poate desfăşura activitatea. Vorbim de furnizorii de gaze, apă, curent, etc. Şi aici s-a obţinut acordul pentru aprobarea planului de reorganizare.
C- Salariaţii – Categoria cea mai importantă formată din foştii jucători, actualii fotbalişti, dar şi oameni care au fost sau sunt salariaţi în cadrul clubului. A fost nevoie ca cei care au de recuperat 51% din restanţele încadrate în această categorie să voteze aprobarea planului.
Ceea ce s-a şi întâmplat, după ce mai mulţi foşti fotbalişti ai Rapidului, precum Romeo Surdu, Iulian Apostol şi Ionuţ Stancu au acceptat să primească 10% din banii lor decât să piardă toată suma, în cazul în care Rapidul ar fi dat faliment.
D- Bugetarii – Aici au fost încadrate datoriile către bugetul de stat, care se ridică la apr