Studiile arată că românii cheltuiesc tot mai mulţi bani pe mâncare, dar comercianţii din Piaţa Mare nu sunt de acord, invocând că deşi preţurile au fost aproximativ aceleaşi în ultimii ani, vânzările au scăzut continuu. Comercianţii mai spun că, în perioada vară-toamnă, atunci când predomină produsele româneşti, preţurile sunt mai mici, iar în perioada iarnă-primăvară, atunci când se vând mai mult fructe şi legume din import, preţurile sunt mai mari. „Acum, în noiembrie, un kilogram de roşii se vinde cu 3 - 4,5 lei, dar la iarnă sigur se vor scumpi, vor costa peste şase lei pe kilogram”, a spus Elena M., vânzătoare la tarabă în Piaţa Mare. O echipă de la „Monitorul de Botoşani” a analizat ce s-ar putea cumpăra cu 10 lei şi care ar fi preţul unei salate cu roşii, ceapă şi castraveţi. „Trei roşii, două cepe şi trei castraveţi cam şase lei v-ar costa. Vă dau şi doi gogoşari până la 10 lei”, a spus vânzătoarea. „De 10 lei pot să vă dau un kilogram de roşii mai proaspete la 4,5 lei şi unul de castraveţi la şase lei. Deci 10 lei şi 50 de bani, dar vă las la 10. Vă dau şi nişte ţelină, pătrunjel şi păstârnac? La ofertă, cinci lei kilogramul”, a mai spus vânzătoarea. Studiile arată că românii cheltuiesc tot mai mulţi bani pe mâncare, dar comercianţii din Piaţa Mare nu sunt de acord, invocând că deşi preţurile au fost aproximativ aceleaşi în ultimii ani, vânzările au scăzut continuu. Comercianţii mai spun că, în perioada vară-toamnă, atunci când predomină produsele româneşti, preţurile sunt mai mici, iar în perioada iarnă-primăvară, atunci când se vând mai mult fructe şi legume din import, preţurile sunt mai mari. „Acum, în noiembrie, un kilogram de roşii se vinde cu 3 - 4,5 lei, dar la iarnă sigur se vor scumpi, vor costa peste şase lei pe kilogram”, a spus Elena M., vânzătoare la tarabă în Piaţa Mare. O echipă de la „Monitorul de Botoşani” a analizat ce s-ar putea cumpăra c